20/01/2012 av Henning Krane

Autolaser

Kommer fra: Trondheim

Høres ut som: knallhard sjangerutro elektronika med voldsom energi.

Kent Tonnning, mannen bak masken i Autolaser, har bagrunn fra metalband, og det er kanskje derfra mye av energien og det harde i dansemusikken hans kommer fra. Autolaser har opparbeidet seg et veldig godt liverykte siste året, og er nå også i Urørtfinalen, sammen med blant annet Mikhael Paskalev. Vi mener Autolaser er den perfekte artisten for Kastellnatt, han vil få dere til å danse, men musikken er også hard og industriell nok til å passe visuelt perfekt inn i de gamle industrihallene på Kaldnes til sommeren. Låta «Magenta», som han er i Urørtfinalen med kan dere høre her:

AutoLaser har en stilsikkerhet som er utypisk, en frekkhet som er forfriskende og en evne til å blande stiler som tvinger fram nikk til både Skrillex og Deadmau5, for å nevne to andre utøvere med stor allsidighet som også klarer dette merkverdige å være både lytte- og dansegulvvennlig samtidig.

Entusiaster for elektronisk musikk, særlig av den dansevennlige sorten, elsker nemlig å sette ting i bås, og i likhet med de mest spennende utøverne på feltet i dag tar Autolaser ingen hensyn til dette her. Det er fristende å si noen ord om hvordan dette har gjort at så mange anmeldere kaller nesten alt de hører av ny elektronisk musikk for dubstep om dagen, for det kommer de til å kalle Autolaser også, men det er bedre å si at AutoLaser spenner et lerret fra electro house til dubstep til drum & bass, men musikken følger ikke “reglene” til noen av sjangrene.

Det er ikke dubstep, det er AutoLaser.

Anbefales om du liker:  Skrillex, Deadmau5

Linker:
Facebook
Myspace
Urørt
Soundcloud