Bendik

21/11/2012 av Henning Krane

bendik-skinned-tekst

Lyden av framtida med ornamenter fra fortida: Bendik har laget et betagende, fullt debutalbum. “Drømmen gjør meg ingenting” viser forøvrig et band av den gode, selvbevisste indiesorten: av typen mange forbinder med en tid da forseggjorte og unike ideer for cover art var kvalitetsstempel også for platas innhold. Trioen har også fått noe så sjeldent som en gotisk dialektlåt med jazzstruktur spilt på P3 på dagtid. La deg for all del ikke skremme av disse beskrivelsene, for Bendik er noe av det vakreste vi har hørt på lenge.

For deg som syns Gåte ble for rosemalt, og tenker at Seigmen trenger mer moderne arvtakere, har Bendik kommet. Ryktene om deres konsertopptredener har begynt å galoppere foran dem, og det med rette. Hos Bendik veves alle elementer sammen som stengene på ei viltvoksende årolilje, det være seg støy, heavy basslinjer eller svevende, skurrende gitarer.

Og apropos Seigmens hjemby, med en så sterk scene for eterisk musikk, er det med den største selvfølgelighet at Tønsberg og Slottsfjell tar i mot Bendik i 2013. Alt tyder på at de er sikre i sine valg, sine lydomfavnelser av publikum og at de kommer til å fortsette på stigende kurve en god stund framover.

Bendik spiller på Baglerscenen lørdag 20. juli

 

Mer info:

Facebook kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll ut felt market med *.