The Wombats (UK)

21/11/2012 av Henning Krane

Klokken 18.15 torsdag 16. Juli 2009 entret to briter og en nordmann Kongescenen og leverte en av de aller beste og mest minneverdige konsertene på Slottsfjell det året. Siden den gang har The Wombats vært et av de mest ønskede banda på Facebook-sidene våre og på festivalundersøkelsen vi gjør i etterkant av hver festival.

Nå synes vi det er på tide å invitere denne muntre gjengen tilbake for å skape mer energisk sommerstemning på fjellet.

Det var tilbake i 2003 at de tre guttene Matthew, Dan og Tord som studenter møttes i Liverpool. I løpet av de neste to årene hadde de allerede sluppet flere Eper, og bygd seg en stor fanskare i UK ved å spille masse konserter over hele landet.

Gjennombruddet kom i 2007, med suksessfulle singler  som ”Moving To New York”, ”Kill the Director”, ”Let′s Dance To Joy Division” og albumet ”The Wombats Proudly Presents: A Guide To Love Loss & Desperation”, som nådde en god 11. plass på salgslistene i Storbritannia.

Deres andre album ”This Moderen Glitch” ble sluppet i april 2011 og mottok fine anmeldelser, blant annet fra VG som trillet en femmer og mente at ”This Moderen Glitch bugner av catchy melodier, til tider er de så hektende at de truer med å ta fokus fra Matthew Murphys flotte, angstridde tekster i et knivskarpt lydbilde med oppsiktsvekkende fremtredende synth”.

Dette er også litt av kjernen av det som gjør The Wombats til et fantastisk band, de lager nemlig utrolig smittende og fengende låter, drivende gitar post-punk blandet med elektronisk pop, og er ikke minst et fabelaktig liveband full av sceneenergi som vet å levere varene på scenen.

Vi har foreløpig ikke klart å finne noen rykter som bekrefter eller avkrefter om det er et nytt album eller nye låter i emning i 2013, men med to år siden siste album, er det absolutt lov å håpe!

The Wombats spiller på Kongescenen lørdag 20. juli

 

 

Mer info:

Facebook kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll ut felt market med *.