The Tallest Man On Earth (S)

08/01/2013 av Henning Krane

Hyllet som en ny, svensk Dylan, spiller Kristian Matsson for fulle hus og engasjerer publikum med sine direkte folkpopviser. Den tidligere frontmannen i bandet The Montezumas påstår altså at han er jordas høyeste mann, han kommer fra Leksand, og han lekte seg inn på den internasjonale musikkscenen som soloartist i 2008: Da fikk han et gjennombrudd med albumet “Shallow Grave”. Nettstedet for kvalitetsmusikk, Pitchfork Media var blant dem som likte det de hørte. Og siden har han turnert i store deler av verden – blant annet som support for indie-stjerna Bon Iver.

Kristian vet at det enkle er godt, og ofte er det bare ham og hans strenger du hører. Men med sin liketil og melodisterke folkpopviser, blir man snarere slått av styrken og intensiteten, enn enkelheten.Sometimes the blues is just a passing bird,
synger The Tallest Man On Earth. Dette er nynnbar gitarpop. Men bluesen er aldri langt unna. Blant kvalitetene som trekkes fram hos denne formidleren, er hans evne til å lyde insisterende som gamle amerikanske mestre, men samtidig vakkert, rustikk og ærlig.

Elsket konsertartist: På fjorårets plate “There´s No Leaving Now” har han tonet ned de mer intense trekkene på sangene sine, til fordel for popmelodier som samtaler mer med lytteren. Vi er sikre på at alle de norske elskerne av svensk godt popsnekreri også vil ha det helt fortreffelig når The Tallest Man On Earth igjen gjester Norge. De har hatt det fint på konsert sammen før, de norske musikkelskerne og denne musikalsk vakre, likandes svensken.

The Tallest Man On Earth spiller på Kastellscenen lørdag 20. juli

Mer info:

Facebook kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll ut felt market med *.