Jonas Alaska

28/01/2013 av Henning Krane

Med sans for stemninger og evne til fengende popmelodier med inteligente tekster: What´s not to like about Jonas Alaska? Lite, når det kommer til denne nye suksessen fra norsk stjerneskuddhimmel!

Som hos andre visetalenter i popmusikken, hører du livet og dets mørkeblå avskygninger i Jonas Alaskas folky låter. Han har sågar hatt en stor, norsk radiohit med en låt om havet, tap og ung død, i “October” (en måned mange låtskriver/sangere ser ut til å ha suksess med å tappe inspirasjon fra. Men det er en annen historie..). Jonas Alaska er blant de nye norske atistene med størst – og mest velfortjent – suksess de siste årene.

Den talentfulle Mr. Alaska heter Aslaksen i passet, kommer fra Åmli i Aust Agder, og lager uvanlig sterke melodier med rørende tekster. Debutalbumet hans er et slikt der du går fra sang til sang og tenker “dette! Dette er platas sterkeste!” om hver eneste av dem. Plata har i tillegg en helt egen og enkel lyd, samtidig som referansene fra klassisk folkrock klinger både i orgler, munnspill og gitar. Alle som ser Jonas Aslaksen tenker “Bob Dylan” – og alle som hører ham synge sine sanger tenker “Paul Simon”. Kanskje også klassisk Lennon/McCartney. Uten at disse tunge referansene stjeler noe særpreg fra hans sanger av den grunn.

Den produktive Jonas har som sagt hatt stor suksess med sitt selvtitulerte debutalbum fra i fjor, og har allerede en oppfølger i ermet. Singelen «I Saw You Kid» vitner om at det ikke er mindre likandes, albumet som kommer våren 2013.

Samtidig som sangene hans også blir møtt med interesse i Storbritannia, bygges Jonas Alaska seg ry som liveartist etter en tett liste med spillejobber. Disse inkluderer en rekker festivaler – også Slottsfjell. Vi, i likhet med alle som har fulgt starten av karrieren hans, tror sterkt på at Jonas Alaska kommer til å levere gode sanger i et langt artistliv.

Velkommen tilbake til Slottsfjell, Jonas!

Jonas Alaska spiller på Kongescenen lørdag 20. juli

 

 

Mer info:

Facebook kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll ut felt market med *.