Imagine Dragons (US)

02/02/2013 av Henning Krane

Imagine-Dragons-skinned-tekst

Hører du på radio, har du hørt “Radioactive” – hiten til Imagine Dragons. Med sitt medrivende øs, håndklappinvitasjoner og sin sterke melodi, klistrer låta seg fast. Få andre rockeband er så aksellererende i sin vei opp til storhet som dette Las Vegas-bandet akkurat nå. Og Imagine Dragons er Slottsfjells siste bookingskup.

Hvorfor er Imagine Dragons så hett nå? Noe av svaret finner du i den smarte lyden deres: Med sitt lille hint av klubb-produksjon inn i en poprock med syng-med-refreng. Noe finner du i deres destillering av de siste tiårs nyskapinger innen pop og indie: like inspirert av rytmene til Rihannas produsenter, som av Fleet Foxes (eller indierockskatter som Wintersleep, for dem som la merke til dem). Det er mye godt å assosiere Imagine Dragons låter til. Men kanskje handler det bare om at verden elsker likandes karer som høres ut som de bare digger å spille i samme band, og som derfor lager sykt nynnbare melodier!

Før debutalbumet deres kom ut i USA i fjor, besto produksjonene til dette amerikanske bandet av en rekke EP-er – som igjen inneholder låter som gjerne plasseres i TV-show, filmer og drama. Jay Leno, Glee og The Perks of Being a Wallflower alle navn som tyder på at dette er et nytt knippe musikere som treffer bredt, fra de yngste musikkelskerne og godt oppover. Nå begynner dette å skje  i Europa. Etter suksess i USA, både med utgivelser og turneer, satser de nå på et voksende publikum her.

På dagen da albumet «Night Visions» slippes i Europa, er Slottsfjell stolte av å love sitt festivalpublikum dette: Bak «Radioactive» finnes en lang sti av velklingende hits. De er perfekte for den norske sommeren. Og du får se og høre dem på Slottsfjellet i juli.

Mystikk: Kanskje kan også noe av Imagine Dragons sin suksess tilskrives deres produsent Alex da Kid, som også står bak store hits av Nicki Minaj, Eminem og Rihanna, i tillegg til rock i samme sjanger som Imagine Dragons. Og så kan vi spekulere i om deres egenbygde myte også bidrar litt. Bandnavnet deres skal nemlig være et anagram som skjuler en betydning kun bandmedlemmene kjenner.

Bandet spinner rundt vokalist og trommeslager Dan Reynolds og består også av Ben McKee, Wayne Sermon og Dan Platzman.

Imagine Dragons spiller på Kongescenen fredag 19. juli

Mer info:

Facebook kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll ut felt market med *.


Refund