Mø (DK)

08/02/2013 av Henning Krane

Mo-skinned-tekst-kvadrat

Lurer du på hvem som skal synge på festen i år? Hvem som skal levere lydsporet til våren? Det lydsporet som Lykke Li og Jenny Wilson lagde tidligere år? Si hei til danske MØ! Den danske artisten gir deg akkurat det smarte lydsporet du trenger, med intelligent produsjon som taler til hodet, men samtidig river kroppen ut i dans og forelskelse.

Fra mor til mø: Karen Marie Ørsted har tidligere spilt i pønkbandet som kalte seg Mor. Nå kaller hun seg MØ som soloartist, og synger seg inn på den skandinaviske musikkscenen. I Danmark er hun det store, nye håpet innen pop med røtter i klubb- og R´n B. Mens hun studerer på kunstakademiet i hjemlandet, har hun også turnert store deler av Europa og USA. Og så jobber hun i studio sammen med produsent Ronni Vindahl, en anerkjent mann hun deler med nevnte Jenny Wilson, med flere.

Sammen lager MØ og Vindahl et debutalbum som det knytter seg store forventninger til, blant annet i dansk musikkpresse. Soundvenue, for eksempel, liker hvordan «Der er bid i, når Mø spytter rim over sine produktioner. Electronica, pop og hiphop blandes til et miskmask af lækkerhed og attitude, du ikke kan undgå at blive draget af.» Sjangermessig er det altså meget åpent.

MØ synger som fløyel, men har en f*k off-holdning en kunstskolepønk verdig. Hun er dessuten et navn som følges av internasjonal musikkbransje, blant annet etter sine opptredener på den toneangivende festivalen CMJ i New York. I februar spiller hun passende nok på by:larm. Og i juli får vi oppleve henne i Tønsberg. Vi gleder oss til attitude og dansbar fest fra en av nordens fresheste, nye urbane artister.

MØ spiller på Baglerscenen torsdag 18. juli

Mer info:

Facebook kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll ut felt market med *.


Refund