Hatebreed (US)

22/02/2013 av Henning Krane

Hatebreed-skinned-tekst

Hatebreed – Såre knoker og høye spark.

«Through the worst we prevail
So our voices can be heard»
 – «I Will Be Heard»

Siden bandet ble startet tilbake i 1994, har Hatebreed etablert seg som et av viktigste bandene innen sjangeren som har fått navnet «metalcore». Tung, brutal metal spilt med hardcorens energi og ærlighet. Bandets nyeste album, det syvende i rekken, «The Divinity of Purpose», viser igjen at disse gutta vet godt hvor skapet skal stå. Inspirasjonene blir gjerne flagget med stolthet og band som Slayer, Cro-Mags, Metallica, Agnostic Front kan alle høres i Hatebreeds musikk, men det er gjort med en nerve ulik all annen metalcore.

«Every drop of blood
Every bitter tear
Every bead of sweat
I live for this»
 – «Live For This»

Av de tre originale medlemmene som fortsatt er med i bandet, er vokalist Jamey Jasta ofte den som får søkelyset rettet mot seg. Med sitt brennende engasjement har han blitt en sentral figur i miljøet og har hatt suksess utenfor Hatebreed, med prosjekter som Kingdom of Sorrow med Kirk Windstein fra legendariske Crowbar. Armert med et enormt sinne mot alle som begår urett og en røst fra den dypeste avgrunn er han en av verdens beste frontmenn, uansett sjanger. En bedre hærfører skal man altså lete lenger etter, med sin nærmest militante innstilling til bandets liveshow. De vil levere publikum alt de har, og gudene skal vite at de gjør akkurat det.

«Some live by the limits set upon them
Others will commit
To the task of destroying them»
– «Own Your World»

For hvis du synes at det har blitt for mye posering og hårgelé i metallen, eller at hardcore har blitt for popete, så sjekk ut Hatebreed live på fjellet. Du vil bli overbevist om at det finnes håp likevel. Sees i moshpiten!

Hatebreed spiller på Kastellscenen torsdag 18. juli

Mer info:

Facebook kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll ut felt market med *.