25/02/2013 av Henning Krane

Hyggelig gjensyn med våre favorittskotter

Biffy-Clyro-skinned

Det har gått to år siden de tre skottene fra Kilmarnock spilte på Slottsfjell sist. Den gang sto de på scenen før Nick Caves Grinderman, men etterpå var det nok mange som mente at det var skottene som burde ha avsluttet den kvelden. Det får de sjansen til i år, da de headliner Kongescenen fredag 19. juli.

Dagspass til Slottsfjell fredag 19. juli kjøper du her.
Festivalpass til Slottsfjell 2013 kjøper du her.

Biffy Clyro er i år tilbake med det grandiose dobbeltalbumet ”Opposites” – deres sjette studioalbum som kom ut i januar. Den gikk, som forventet, rett inn på førsteplass i Storbritannia. Plata treffer norske fans av lettlikt, melodiøs rock, og mottok gode kritikker også i norsk media. Dagbladet og P3 var blant dem som kastet terningen til en femmer. Totto Mjelde i P3 konkluderte med at ”Biffy Clyro har laget et dobbelalbum som er bedre enn de fleste andre moderne doble utgivelser jeg kommer på. Nyskapende? Nei. Hvorfor være nyskapende når du bare kan være enormt god på det du driver med til vanlig?”

Dette bandet som har sjarmert så mange musikkelskere i Norge, holder altså fast på formelen sin: Det går i fengende popmelodier over storslagne gitarproduksjoner, gigantiske refreng og episke gitarsoloer. Allsangvennligheten er som vanlig svært høy. Det hører du for eksempel på førstesingelen «Black Chandelier»:

Deres store internasjonale gjennombrudd kom i 2009 med albumet ”Only Revolutions” som gjorde at bandet plutselig fikk en av rockverdenens ledende posisjoner som arena- og festivalheadliner over hele Europa. Men trioen, bestående av brødrene James og Ben Johnston på henholdsvis bass og trommer samt vokalist og gitarist Simon Neil, har faktisk snart holdt på i 20 år. Plata inneholdt usedvanlig mange radiohits, hvem kjenner ikke ”Mountains”, The Captain”, ”Many Of Horrors”, ”Bubbles” og ”God & Satan”? Alle ble spilt hyppig på norske radioer.

Vi er rett og slett særdeles happy med å få et gjensyn med tre hyggelige skotter i baris på Slottsfjell i sommer. Mon The Biff!