27/02/2013 av Henning Krane

Eksentrisk elektronika-komponist til fjells

I går spilte Dan Deacon sin første konsert i Norge foran ca 150 mennesker på Revolver i Oslo. Lørdag 20. juli blir neste anledning til å se den gale mannen på en scene i Norge, på Slottsfjell.

Gaffa.com anmeldte konserten på Revolver til terningkast seks, og  mener at «Dan Deacon bør dyttes opp som førsteprioritet å få med seg live i 2013».

Vi kunne ikke være mer enig. Dette kan fort vise seg  å være den konserten på Slottsfjell 2013 som flest kommer til å prate om i ettertid.

Dagspass til lørdag 20. juli kan kjøpes her.

Dette er Deacon: Som et digitalt enmanns-Devo angriper Dan Deacon øregangene dine med bråk og polyrytmer. Heldigvis finner du lett hans gode popsans også, for lagene med støy er egentlig ganske lette.

Holdninga er pønka, uttrykket likeså, og låtene ganske umiddelbare, så ikke la deg skremme av hans profesjonstittel “absurdistisk komponist og elektronisk musiker”. Dans arbeidsmetode, og aller mest resultatet av den, passer godt med det anerkjente indie-selskapet Domino. De ga ut Deacons album “America” i fjor – hør på det, og bli beriket. Dette er fengende elektronisk indie, bare laget fra et mer skolert utgangspunkt enn man vanligvis forbinder med musikk fra slike hjørner.

Etter musikkstudier og New York, bosatte Deacon seg i Baltimore. Der er han en del av en særs kreativ scene (se videoen til «True Thrush» under, så skjønner du hva vi mener). Det er folk som kollektivet rundt ham, Wham City, som har gjort denne byen til en stor premissleverandør for interessant elektronisk musikk. Dan fra Baltimore ønsker å ta samtidas eksperimentelle, elektroniske musikk “ut av sirkelen av esoterisk intellektuelle (øhm) gjenger”, som han selv sier det. Han vil heller satse på “fun time”. Morro? OK, vi er med!

Fra Gaffa.com sin anmeldelse av konserten på Revolver:«Hvem andre kan arrangere en klubbutgave av polynese, som i tillegg ender ut på gaten via bakdøren, rundt Revolver, og inn hovedinngangen igjen? Hvem andre kan arrangere en vellykket dance-off i en åpen sirkel på lille Revolver? Hvem andre greier å smakfullt bruke Jurassic Park som en referanse for å sette i gang en dansekonkurranse mellom høyre og venstre side av lokalet?»

På med hattene!