Amanda Delara er en av de aller mest spennende artistene som har entret den norske musikkscenen dette året. Den første singelen hennes «Paper Paper»,  ble raskt A-listet av NRK P3. Da hun gjestet programmet «Christine» på samme kanal kort tid etterpå, fremførte hun en egen versjon av Karpe Diems «Gunerius». En cover og fremføring som ble så ekstraordinær at den suste rett inn på C-lista. Det er ikke alle debutanter forunt å få hele to låter listet på én og samme tid. Full uttelling og et tegn på at noe stort er på gang.

Amanda fra Nes har vokst opp i et hjem fullt av klassiske instrumenter. Egenhendig lærte hun seg å spille både fiolin og piano, til tross for at hun aldri har studert musikk. Da hun nådde tenårene begynte hun å skrive sine egne låter. Da hun lastet opp noen coverlåter på ulike plattformer, tok det ikke lang tid før teamet bak Nico & Vinz fattet interesse for stortalentet. Hun ble en del av deres indielabel, GR:OW Records, og planlegger å slippe mer musikk i løpet av 2016. Amandas låtskriving er smart, og har alltid en tydelig hensikt – ikke ulikt legendariske Sia. Hennes rå og tidvis dype sound gjør det nærliggende å trekke paralleller til artister som M.I.A og Lorde.

Vi gleder oss stort til å følge Amanda – hele veien til fjellet.

Mer info: