For de fleste er Janove best kjent som en av skandinavias mest markante frontfigurer fra tiden med folkekjære Kaizers Orchestra. Sist han stod på scenen med gamlebandet, var i september 2013, da han han avsluttet kaizerkapittelet med åtte konserter i DNB Arena i Stavanger. Til sammen fikk over 40 000 publikummere med seg bandets storslåtte finale.

For første gang siden Kaizers Orchestra la opp, kan du nå oppleve Janove i soloformat. Han legger første stein alene med nytt album og rykende ferskt liveshow, som har premiere på Folken i Stavanger fredag 17. mars 2017. Det vil si, helt alene er han ikke. Han har nemlig plukket fra øverste hylle når han har satt sammen bandet han skal ha med seg på scenen. Selv beskriver Janove musikerne sine slik:

”De er alle gamle venner eller kollegaer som hver og en er helt fantastiske mennesker, musikere og artister. Jeg er 41 år og faktisk yngstemann i dette bandet. Det syns jeg er en taktisk genistrek. I garderoben er jeg han unge lovende som fortsatt er up & coming”.

Bandet består av Børge Fjordheim på trommer (Morten Abel, Cloroform, Sivert Høyem), Mattias Hellberg på gitar (Håkan Helstrøm, Soundtrack Of Our Lives), Micke Lohse på piano og orgler (Atomic Swing, Stefan Sundstrøm) og Gulleiv Wee på bass (The September When).

Janove har rukket å slippe fire singler så langt. Først ut var den groovy og storslåtte ”Regnbuen Treffer Oss Ikkje Lenger”, som ble sluppet samtidig med liveopptreden på spellemannshowet januar i 2016. Låten fikk et langt liv på radio med blant annet A-listing på NRK P1 gjennom vinter og vår.

Sommeren 2016 kom ”Verden Går Til Helvete, Tralala”, en rocka club-banger, der Janove på sedvanlig vis blander favorittsjangrene sine. Du hørte den kanskje på NRK P3, hvor den ble listet i sommer.

Tredje singel ”Marlene”, kom ut 23. september 2016. Den klassisk drivende, rockelåta med den typiske visuelle, og ofte surrealistisk drømmende, Janove-poesien kommer med allsanggaranti. Samme dag ble ”Aldri La De Tru De Er Bedre Enn Deg” sluppet. En skikkelig gavepakke i anledning Janoves konsertlansering.

”I årene som kommer har jeg ambisjoner om å gjøre mer av det jeg kan best og videreutvikle min musikkstil, tekstunivers og liveopptredener i nye retninger”, sier Janove Ottesen selv.

Albumet ”Artisten & Marlene” slippes 10 februar 2017. Den blir utgitt på dobbelvinyl, samt på alle streamingplatformer. Kjenner vi Janove rett kommer både musikken og liveshowet til å holde et skyhøyt nivå, og kjenner vi fansen rett så kommer det til å bli varmt, svett og allsang fra første låt.

Vi gleder oss til å synge med på  fjellet til sommeren.

 

Mer info: