Den Pittsburgh-baserte rapperen Mac Miller hadde akkurat fylt 18 år, da han bestemte seg for at 2010 var året han skulle slå seg opp som artist – via mixtapes og nettsider for videodeling.

Malcolm McCormick, som han egentlig heter, tok først i bruk aliaset «Easy Mac». Et navn det refereres til på den første mixtapen, «But Mackin’ Ain’t easy» fra 2007. Det var med mixtapen «K.I.D.S» fra 2010, gjennombruddet kom. Den fikk mye oppmerksomhet fra hiphop-bloggere og sørget for at Miller kunne signere med Rostrum Records. Rostrum slapp EP-debuten, On and on and Beyond og albumdebuten Blue Slide Park (2011), som gikk til topps på Billboard 200.

Den mer eksperimentelle Watching Movies with the Sound Offder hiphop-navn som Action Bronson, Earl Sweatshirt og Flying Lotus hjalp til, fulgte i 2013. Året etter signerte han med Warner Bros. og slapp GO:OD AM, med Lil B, Chief Keef og Miguel på gjestelista, ble sluppet i 2015.

Mac Millers fjerde album, The Divine Feminine, ble sluppet 16. september 2016, og inneholder bidrag fra Anderson Paak, Kendrick Lamar, Ty Dolla Sign og Ariana Grande – blant andre.

Mer info: