Svenske The Hives har vært en kraft å regne med helt siden albumdebuten, Barely Legal i 1997. Utgivelsen skjøt fart, og dundret gjennom punkmiljøet i et rasende tempo. Med oppfølgeren Veni Vidi Vicious (2000) og Your New Favourite Band (en samling låter fra alle utgivelsene), skrev The Hives, med Per Almqvist, Niklas Almqvist, Mikael Karlsson, Mattias Bernvall og Christian Grahn, seg inn garage-rockhistorien sammen med navn som The White Stripes.

Your New Favourite Band solgte ikke bare til mange ganger platinum, men nådde diamant-status, takket være hits som «Hate To Say I Told You So», «Main Offender», «Supply And Demand» og  «Die, Alright!» Låtene blåste folk av banen, og guttene i svart og hvitt fikk for første gang smaken på radiorotasjon og TV-opptredener. Verden ønsket The Hives velkomne med åpne armer, rause ord og røde løpere. Det svart/hvite fenomenet var på turné i tre år, og ingen ville at det skulle ta slutt, men guttene ville i studio igjen. De kunne ikke fri seg fra tanken og ønsket om å finne opp både rocken og seg selv på nytt.

Det tredje albumet Tyrannosaurus Hives kom ut i 2004. Med nye megahits som ustoppelige «Walk Idiot Walk», «Two-Timing Touch & Broken Bones» and «A Little More For Little You», repeterte de syklusen – «slipp nytt Hives-album, erobre verden med turné, repeter.»   De gjorde det igjen – som vikinger, bare med mye bedre stilsans – de erobret. 

Med The Black and White Album (2007), rokket de ved ‘Hives’ stemme’ for første gang. De lekte seg med ekstern innflytelse i form av produsenter som Pharrell Williams, Jacknife Lee og Dennis Herring. Og som tittelen på den første singelen «Tick Tick Boom!» slo fast, nok et eksplosivt slipp var et faktum. Igjen repeterte The Hives sin vante suksess-syklus, og etter de 400 konsertene og 25 sykehus-nettene som fulgte albumet, følte de igjen at tre år på veien fikk være nok. Det var på tide å trekke seg tilbake for å skrive The Hives‘ Lover. Det var på tide å skrive Lex Hives.

De hadde for alvor fått smaken på samarbeid med store produsenter, og denne gangen bestemte de seg for å oppsøke de fem største navnene i populærmusikken – Howlin’ Pelle Almqvist, Nicholaus Arson, Chris Dangerous, Dr. Matt Destruction og Vigilante Carlstroem. I løpet av de neste to årene jobbet- og eksperimenterte de i rock&roll-laboratoriet sitt, og med stor presisjon skapte de Lex Hives! (2012)

Med Lex Hives ute, var bandet klarere enn noen gang for å entre verdens mange konsertscener igjen – «slipp nytt Hives-album, erobre verden med turné, repeter.»

Vi gleder oss til å følge The Hives‘ lover på Slottsfjell til sommeren.

 

 

Mer info: