Svenske Tove Lo har blitt hyllet for sin sylskarpe presisjon som låtskriver fra flere hold. Hun startet låtskriverkarrieren i en hjemmesnekret jentegruppe, med deres eneste låt «Crazy», før den fortsatte i indierock-bandet Tremblebee da hun ble tenåring. Det første store og karriereendrende trekket, gjorde hun da hun ble del av Max Martins låtskriver-kollektiv, Wolf Cousins. «Han var en fantastisk mentor, som alltid oppfordret meg til å produsere mer. Til å fortsette med det jeg gjorde», forteller Tove selv.
Hun fulgte Max Martins råd og har etter hvert blitt en attraktiv samarbeidspartner. Hun har skrevet og sunget med artister som Nick Jonas, Flume, Years & Years, Broods, Alesso og Coldplay. I den senere tid har hun imidlertid fokusert på egne utgivelser. Med platinumdebuten Queen of the Clouds fra 2014, beskriver hun en tsunami av hormoner, intimitet og anger. Hun klarte å koke alle disse følelsene ned til en gripende og ærlig kjerne. Pitchfork hyllet Queen of the clouds som en fascinerende studie i kontraster. “Habits (Stay High)” nådde tredjeplass på Billboards Hot 100, mens “Talking body” klatret til nummer 12.

Album nummer to, Lady Wood (2016), fortsetter der det forrige slapp – på enda mer kontrastfylt, nyansert og feministisk vis. «Det er ikke noe ord for en jentes opphisselse», sier hun om albumtittelen. «Jeg synes ‘Lady Wood’ er et kraftfullt ord, i tillegg får meg til å le litt.»  I forbindelse med albumslippet ga hun ut kortfilmen Fairy Dust, som vakte enorm oppsikt da den kom ut i november. Kort tid etter at den ble publisert på YouTube, ble den fjernet som følge av sitt kontroversielle innhold.  «Når du skaper, prøver du å komme deg ut av komfortsonen. Det er okey å bli forbanna eller deprimert. Du kommer deg på beina igjen. Vi burde ikke være så redde for følelsene våre», sier hun.  

Tove Lo er tilsynelatende ikke spesielt redd for noe. Hun er fryktløst direkte, og stolt over selv å kunne bestemme hva slags regler hun skal måtte forholde seg til som pop-stjerne. «Du skal liksom snakke for alle. Du skal ikke banne. Du skal sørge for at det du gjør ikke provoserer noen i nevneverdig grad. Det gjør meg bare forbanna, og jeg ønsker bare å gjøre disse tingene enda mer», ler hun. Og det er åpenbart etterspørsel etter det hun har å tilby.  «Fans føler de kan relatere til meg. Det er en vill følelse at du kan bety så mye for noen du aldri har møtt. De forteller meg gjerne historier om bruddene og kjærlighetssorgene deres, og jeg deler mine.»

Vi gleder oss til å dele både sorger og enorme mengde gleder med Tove Lo på fjellet til sommeren.
Mer info: