Sent i 2015 slapp tromsøjenta Dagny den energiske og medrivende «Backbeat». Låta ble streamet over 9 millioner ganger på Spotify i løpet av de første månedene og sørget for at hun havnet på «Artist to watch»-lista til Apple, Spotify og Tidal. Suksessoppskriften var tilsynelatende ganske enkel.

«Backbeat er tre minutter med glede», sier Dagny selv om monsterhiten. «Det var det vi ønsket å lage.» 

 

Hun får det til å virke så lett, som om dette alltid har vært meningen. Oppveksten hennes tatt i betraktning, så var det kanskje nettopp det også. Hun er nemlig barn av to musikerforeldre, og husker godt hvordan hun pleide å sovne til lyden av moren og faren som spilte jazz og brasiliansk musikk litt lenger nede i gangen.

“Jeg sov bedre med musikk enn jeg gjorde uten”, slår hun fast. Som 15-åring så hun en julekonsert med Eva Cassidy på TV. Hun plukket umiddelbart opp gitaren og begynte å skrive sanger som speilet omverdenen. “Jeg kommer fra et sted der det er mørkt  hele døgnet vinteren igjennom og lys døgnet rundt om sommeren. Det påvirker humøret og musikken.”

 

Da Dagny fylte 21 år flyttet hun til London, begynte å jobbe med ulike låtskrivere og opptrådte rundt omkring i byen. Dagnys sound gikk igjennom en forvandling. “Vi spilte mer ‘folky’ musikk.”

“Da jeg først kom til London, tok jeg til meg alt, jeg lærte. Jeg hadde ikke funnet identiteten min ennå. Da 2014 kom, trengte jeg noe nytt. Jeg spilte på den elektriske gitaren min og jobbet med beats., og noe skjedde helt naturlig.”

Da hun skrev “Backbeat” med samarbeidspartner Sam McCarthy, våknet en helt ny gnist. “Jeg sang over den kule telefonlyden i vokal-mikken, så jammet vi den bare ut. Det handler om en følelse, en vibe. Backbeat er følelsen av å slippe seg litt løs.”

 

Da “Backbeat” tok av, signerte Dagny med Republic Records og begynte arbeidet med sin debut-EP i Los Angeles. Neste singel ut var “Fools Gold”. En energisk låt laget sammen med Tommy English, Delacey og BØRNS. Låta ble raskt populær og krabbet oppover listene.

I september kom endelig Ultraviolet, EP-debuten, som er spilt inn i samarbeid med et drømmelag bestående av Tommy English (Børns, Tigertown, Ladyhawke), Dave Bassett (Elle King, Fitz and the Tantrums), Mattman & Robin (Tove Lo, Ellie Goulding, Taylor Swift) og Justin Tranter (Selena Gomez, Justin Bieber, The Knocks, KYGO).

Nå jobber Dagny med helt ny musikk, som kan ventes tidlig i 2017. Hun har allerede rukket å høste støtte og lovord fra blant andre The Gaurdian, Pop Culture, Zane Lowe og  BBCs radio 1 og nominasjon i kategorien Årets Nykommer under P3 Gull 2016. Det hersker ingen tvil om at går en strålende fremtid i møte.

 

 

Mer info: