Gerald Earl Gillum, eller G-Eazy som vi har lært ham å kjenne som, vokste opp i  Oakland, California. Han valgte etter hvert å søke seg til det sterke musikkprogrammet ved Loyola University i New Orleans. Der kunne han utvikle håndverket og en helt egn stil. For den unge stjerna var det viktigere å skape enn å feste. Han lagde heller musikk på rommet sitt. Med en serie mixtapes begynte det å røre seg rundt ham, og det hele kulminerte i gjennombruddet «Endless Summer» i 2011.

G-Eazy fikk stadig mer oppmerksomhet i kjølvannet av «Endless Summer». Han ble nominert til tittelen «Best Music On Campus», samtidig som han varmet opp for superstjerner som Drake og Lil Wayne.

Etter å ha blitt uteksaminert i 2012, ga han gass. Under den sommerens Warped Tour, skrev, produserte og spilte han inn det som skulle bli han første fullengder, Must Be Nice. Den elegante produksjonen sørget for at albumet suste inn på tredjeplass på iTunes hiphop-liste.

I 2013 gjennomførte han sin første turné som headliner, og solgte ut konserter fra New York, Milwaukee og Salt Lake City, til Seattle, San Francisco og Los Angeles. Med en look som minner mer om en Tarantino-helt enn en vanlig MC, sørget han for ville tilstander, kanskje særlig i den kvinnelige delen av publikum. Turneen gjorde at Paste Magazine utnevnte ham til den mest lovende artisten, High Times Magazine utnevnte ham til «Best New Artist of 2013», og Lil Wayne tok ham med på the America’s Most Wanted Festivaltour.

«Vi jobbet mot dette, én konsert av gangen,» sier G-Eazy selv. «Jeg har alltid ønsket å gjøre min egen ting, enten det handler om å produsere mine egne sanger eller å kle på meg.»

Album nummer to «These Things Happen» fulgte i 2014, det samme gjorde den andre turneen som headliner.

«Jeg håper å treffe folk», sier han. «Hvis musikken inspirerer noen, er det fantastisk. Det handler om få et dypt, og forhåpentligvis langvarig, forhold til lytteren. Da er de med meg.»

Bli med du også.
Mer info: