Kaja Gunnufsen har i løpet av de siste årene etablert seg som en av landets mest interessante og talentfulle låtskriverne. Godt hjulpet av en velfungerende sans for humor og ironi, har musikeren fra Ås blitt kjent for fengende og inderlig popmusikk om livets gnagende hverdagsmelankoli. Hun fanget umiddelbart interessen til norske anmeldere og publikum da hun slapp sitt ikoniske debutalbum Faen Kaja i 2014. Generasjonsskildringen av livet som noenogtjue-åring sto igjen som en av årets mest kritikerroste norske utgivelser, og hun hanket inn nominasjoner til både Spellemannprisen (årets nykommer) og P3-prisen. Kaja har i ettertid sjarmert fans og publikum landet over med en rekke utsolgte konserter og festivalopptredener, blant annet på Slottsfjell og Øyafestivalen.

Vanskelighetene med å være ung og singel satte sitt definitive preg på Faen Kaja. Det har skjedd mye siden den gang, og det preger naturlig nok den etterlengtede oppfølgeren Ikke tenk på det, som kom ut i oktober 2016. Her forutser Kaja en komplisert fremtid. Albumet er fullt av usikkerhet og tvil, men er heldigvis ikke helt uten håp. Musikalsk er albumet herlig konsekvent i sine fengende rytmer, sjarmerende melodier og lekne vendinger. Og kanskje aller mest gledelig – det er fullt av Kajas ærlige og morsomme låtskriving, som fortsetter å balansere så elegant mellom det innsiktsfulle og det banale.

Vi gleder oss til å henge med Kaja på fjellet til sommeren.

Mer info: