Singer-songwriteren Declan McKenna er født og oppvokst i Hertfordshire i England. Musikalsk gjorde seg for alvor bemerket da han vant Glastonbury-festivalens «Emerging Talent Competition» i 2015. Han vant en pengepremie på 5000 pund og sin egen konsert på en av festivalens scener. Etter kort tid signerte han med managementet Q Prime og i kamp med 40 andre plateselskaper trakk Columbia Records det lengste strået.

Singeldebuten «Brazil» ble sluppet i 2015, og kritiserte FIFA for å gjøre nettopp Brazil til arrangør for VM i fotball uten å adressere landets sosiale og økonomiske problemer. Låta fikk mye oppmerksomhet og nådde førsteplass på Sirius XM Radios Alt 18 Countdown 23. januar 2016, der den ble liggende i tre uker. 

Til sommeren kommer fremadstormende Declan McKenna til Tønsberg og Slottsfjell, og vi gleder oss stort til å bli bedre kjent med ham.

Mer info: