22/02/2017 av Henning Krane

Kvelertak-sideprosjektet Beachheads til Slottsfjell

Norges beste powerpopband kommer til Slottsfjell torsdag 13. juli.

Gnisten som etter hvert ble til Beachheads ble tent på en turnébuss, da Kvelertak-medlemmene Vidar (gitar) og Marvin (bass) drømte om det endeløse potensialet til fuzz-gitarer, energiske trommer og velformulerte melodilinjer. De to hardtarbeidende musikerne hadde lite tid til å jobbe videre med idéen, og Beachheads var lenge like mye en drøm som et band. 

Beachheads består av Børild Haughom, Marvin Nygaard, Vidar Landa og Espen Kvaløy. Medlemmene stammer fra Overthrow , Kvelertak og The Shock!. Bandet ble dannet i 2013 og musikken er inspirert av 80-talls -og tidlig 90-talls punk og power-pop.

Etter en demo-innspilling i 2013 teamet de opp med Stavangerbaserte Espen, en metal-trommis med hjerte for pop, og tidligere synthpop-vokalist Børild. Sammen lagde de tre singler som raskt ble plukket opp på spillelister i både norsk og britisk radio. Den plutselige suksessen og interessen kom som en overraskelse på bandet som ikke hadde noen store planer, bortsett fra å «kanskje spille inn et album en gang». Beachheads begynte å jobbe med debutalbumet sammen med produsent Frode Strømstad (I Was A KingTønes).

Live er Beachheads en enorm energibombe, og de trøkker på fra start til slutt. Vokalist Børild er solid og brutal i sin fremførelse av låter med sterke og ekte budskap. Når du er på konsert med Beachheads skal det godt gjøres å ikke la seg rive med. Beachheads er av typen band som vil følge deg igjennom livets berg-og-dalbaner, både på plate og live.