13/03/2017 av Tonje Sørdal

♥Slottsfjellere: Supercrew Astri Marie og Stine

I samarbeid med Høgskolen i Sørøst-Norge har vi et eksklusivt praksisprogram vi kaller Supercrew, hvor vi er på jakt etter ivrige festival-elskere med det lille ekstra! Nå nærmer det seg søknadsfrist for årets program. 

Det kommer stadig spørsmål fra unge lovende om utbyttet av praksisprogrammet. Dette kan vi selvsagt prate en del om, men det aller beste er vel å få det fra sikre kilder. Derfor har vi tatt en prat med tidligere Supercrewere som forteller hva programmet har gjort for dem, både privat og karrieremessig. Sist snakket vi med Yri og Eirin, og nå møter vi Astri Marie og Stine!

 

Astri Marie Moen Fretheim (25) bor i Bergen og var Supercrew i 2015 og 2016. Til daglig studerer hun sosiologi, leder ressursgruppe opplæring i Bergen Rød Kors og i frivilligteamet til Slottsfjell.

 

Hvorfor søkte du Supercrew-programmet?

Jeg søkte SC fordi jeg ble anbefalt programmet av en tidligere deltager, og det virket som en god arena for å lære mer om festivalavvikling og knytte nye kontakter.

Hva lærte du som Supercrew?

Som en del av SC lærte jeg hvor mye arbeid som legges ned i et arrangement av Slottsfjells størrelse og omfang. Alt fra hvordan legge ned stabile gjerdesteiner til oppfølging og motivasjon av frivillige. SC er en arena hvor man prøves både psykisk og fysisk, men man lærer ufattelig mye om seg selv – spesielt som leder og hvordan man generelt står og arbeider i en gruppe. Det settes fra dag 1 forventninger til at du som SC er kompetent og dyktig, noe man får mer en nok anledninger til å vise sant.

Hvordan har det å være Supercrew forberedt deg for videre jobbing i festival- og musikkbransjen?

SC ga meg en god idé om hvor jeg hører hjemme og hvilke deler av bransjen jeg interesserer meg mest for, og kanskje like viktig – hvilke deler jeg ikke passet så godt inn i. Man knytter kontakter og utfordrer seg selv dag ut og dag inn i 3 uker, noe som gir mye mer utbytte enn i en ordinær frivilligposisjon. SC gir deg en strålende mulighet til å vise hva du er god for og har flinke folk som følger deg opp og inspirerer. Uten tvil en erfaring jeg ikke ville vært foruten.

Hva fikk du ut av kombinasjonen av teori og praksis i samarbeidet med HSN?
Det var en fin kombinasjon av teori og praksis. Pensum setter mye man tidligere har erfart i mer ordnende former.

 

 

Stine Haugen (25) bor i Oslo og var Supercrew i 2014. Til daglig jobber hun som festivalsjef for Volumfestivalen, booking og sosiale medier på Hvaskjer, booking på Max Lovende på OverOslo, promo hos Astronaut, økonomi og PR på Teaterkjelleren og DJ.

Hvorfor søkte du Supercrew-programmet?

Fordi det hørtes spennende ut, og jeg hadde akkurat startet på et studie (kultur og ledelse) relatert til Supercrew-programmet. Derfor ønsket jeg å utvide erfaringer og lære mer om et større området av feltet, enn kun enkeltting. I tillegg møter man på så mange flinke folk!

Hva lærte du som Supercrew?

Tidligere festivalerfaring er kanskje en fordel, men absolutt ikke et krav. Man lærer så vanvittig mye av arbeidsoppgaver og medarbeidere underveis, så det er et stort pluss. Det skal vel kanskje sies at man bør være lære- og arbeidsvillig, da det blir lange dager og mye arbeid. Men takket være de man jobber med, blir alt mye morsommere å enklere å få til! Jeg tror bekjentskapene jeg gjorde meg underveis er den største gleden med hele programmet!

Hvordan har det å være Supercrew forberedt deg for videre jobbing i festival- og musikkbransjen?

Når man er innom så mange ulike felt (opprigg, nedrigg og ulike områder under avvikling) stiller man med bredere erfaring etter deltagelsen. I tillegg har man bedre sosialt grunnlag, da folka man treffer på i Supercrew, definitivt blir å finne ellers i festival- og musikkbransjen. Derned er det kanskje enklere å søke jobber, stille opp som frivillig og ikke minst å si hei til folka man møter på underveis! Nettverk er jo viktig i denne bransjen, så relasjonene man etablerer på veien er gull å ta med seg videre!

 

 

Vil du søke Supercrew? Mer informasjon finner du her!
Søknadsfrist 15. mars

Under vignetten ♥Slottsfjellere blir du litt bedre kjent med noen av folka som svetter litt ekstra for at du skal få en knall festival!