Deaf Havana fra Norfolk i England ble dannet i 2005, mens bandets medlemmer var studenter ved college i Kings Lynn. I 2008 signerte de med A Wolf at Your Door Records i 2008. Et år senere spilte de inn sitt aller første album, Meet Me Halfway, At Least. Oppfølgeren Fools and Worthless Liars was released in 2011 og markerte et sonisk skifte for bandet. De slapp en deluxe-versjon albumet med en bonusdisk med hele LP-en spilt inn på nytt – i en nedstrippet akustisk drakt. En stil som fremhevet musikaliteten og følelsene bak den ellers så agressive lyden.

Deaf Havana debuterte med en sound som kombinerte post-hardcore med pop-punk, ikke ulikt We Are the Ocean, the Blackout og Young Guns. Senere har stilen endret seg, og i dag kan de sammenlignes med rockere som Shinedown og Lifehouse.

 
 
Mer info: