04/04/2017 av Sarah Winona Sortland

Matoma til Slottsfjell

Med millioner av streams og utsolgte konserter verden over, har det vært vanskelig å ikke legge merke til Matoma de siste årene. Med sin danseorienterte tropical house, har DJ og produsent Tom Lagergren i løpet av kort tid blitt en av de største eksportvarene innen norsk musikk.

Matoma har et helt spesielt forhold til Tønsberg, og var selv publikum under fjorårets Slottsfjellfestival. Det er nå en stor glede å annonsere at han ikke bare spiller én, men to ganger i Tønsberg under Slottsfjell-uka.

Matoma inntar Kongescenen for å lage tidenes fest torsdag 13. juli. I tillegg presenterer Slottsfjell og Foynhagen «Tropical Tuesday Slottsfjell Kickoff» med Matoma i Foynhagen tirsdag 11. juli. Matoma har solgt ut Foynhagen to ganger tidligere, og de gleder seg stort til han returnerer i sommer. Det blir med andre ord gode dansemuligheter både før og under festivalen, og kanskje en grunn til å dra ned til Tønsberg litt tidligere enn vanlig?

Tom begynte sin musikalske karriere som klassisk pianist da han vokste opp på Flisa i Hedmark. I tenårene begynte han å lytte til sin eldre brors musikksamling – inkludert album av Paul van Dyk, Tiesto og Armin van Buuren – og interessert for elektronisk dansemusikk vokste. Da han begynte på musikkteknologi på NTNU var han allerede i gang med å remikse og slippe låter på nettet som Matoma. I 2014 kom den internasjonale anerkjennelsen for Matomas remixer, med blant annet låter av Jessie J, Akon og Enrique Iglesias. I 2015 landet han sin første store hit med remix av Notorious B.I.G. «Old Thing Back», som i skrivende stund har over 168 millioner streams på Spotify. Siden den gang har Matoma gitt ut debutsingelen «Feeling Right (Everything is Nice)» med Wale & Popcaan, og låter som «Running Out» med Astrid S, «Paradise» med Sean Paul & KSteward og «Wonderful Life (Mi Oh My)» som soundtrack til Angry Birds-filmen, «All Night» med The Vamps og smashen «False Alarm» med Becky Hill.

 Matoma spiller på Foynhagen tirsdag. 11. juli og på Kongescenen på Slottsfjell 13. juli.