Med millioner av streams hver måned og utsolgte konserter verden over har det vært vanskelig å ikke legge merke til Matoma de siste årene. Med sin danseorienterte tropical house, har DJ og produsent Tom Lagergren i løpet av kort tid blitt en av de største eksportvarene innen norsk musikk.

Tom begynte sin musikalske karriere som klassisk pianist da han vokste opp på Flisa i Hedmark. I tenårene begynte han å lytte til sin eldre brors musikksamling – inkludert album av Paul van Dyk, Tiesto og Armin van Buuren – og interessert for elektronisk dansemusikk vokste. Da han begynte på musikkteknologi på NTNU var han allerede i gang med å remikse og slippe låter på nettet som Matoma. I 2014 kom den internasjonale anerkjennelsen for Matomas remixer, med blant annet låter av Jessie J, Akon og Enrique Iglesias. I 2015 landet han sin første store hit med remix av Notorious B.I.G. «Old Thing Back», som i skrivende stund har over 168 millioner streams på Spotify. Siden den gang har Matoma gitt ut debutsingelen «Feeling Right (Everything is Nice)» med Wale & Popcaan, og låter som «Running Out» med Astrid S, «Paradise» med Sean Paul & KSteward og «Wonderful Life (Mi Oh My)» som soundtrack til Angry Birds-filmen, «All Night» med The Vamps og smashen «False Alarm» med Becky Hill.

Til sommeren inntar Matoma fjellet og kongescenen. Det kommer til å bli en fest for historiebøkene – gå ikke glipp av den.

Mer info: