Ila Auto på Slottsfjell må vel kunne karakteriseres som en tradisjon nå. Og i år er de jammen tilbake igjen for ellevte gang – Vestfolds fineste, Vivestadkryssets ambassadører, bluegrassens beste.

Bandet kom som et frisk pust og tok et oppdatert grep om blågrass og hyggekøntri med debuten ”If you keep pickin’, it might never heal”, spilt inn for flaskepantbudsjett sommeren 2006, uten forestillinger om at det kunne bli regnet som bransje- og publikumsfavoritt. Så da ”If you keep pickin’, it might never heal” først ble nominert til Spellemann – og så like godt vant countryklassen, var det en overveldet og lykkelig gjeng som gikk på scenen og takket seg selv. Ei uke seinere stod de på scenen på by:Larm i Trondheim, som det eneste ukjente demobandet med en Spellemannpris.

Samme sommer spilte Ila Auto sin første konsert på Slottsfjell, da de på ti minutters varsel steppet inn for Kings Of Convenience, som måtte avlyse på grunn av en matforgiftet Erlend Øye.

Året etter ga bandet ut sin andre plate, «Over the next Hill». Singelen «Little Honey» var inne på Norsktoppen i 20 uker, og lå på førsteplass på den aller siste versjonen av hitlista (inntil Norsktoppen ble lagt ned av NRK). Uansett ble Ila Auto og plata igjen nominert til Spellemannpris, men ble slått på målstreken av Ida Jenshus. I 2010 kom det tredje albumet, «Ila Auto«, også det på Auto Records, med litt drahjelp fra Universal Music. Deres foreløpig siste album er også bandets første plate med norske tekster.

Gjennom en lang, lang, lang rekke konserter har Ila Auto blandet tradisjonsmusikk med egne låter; bluegrass med rock & roll, folk og country, og utviklet seg til et av landets beste og mest selvutleverende liveband. Musikken handler om kjærlighet eller mangel på kjærlighet, om biler og om død og lengsel, men hele tiden med en undertone av glede og faenskap. For ingenting skaper glede og faenskap som banjo og vaskebrett. Dette blir hyggelig!

Mer info: