Spør hvilken gruppe som helst og de vi si det samme; det er noe magisk som skjer når de samles og lager musikk. Club Cheval er ikke noe unntak. Når Canblaster – Myd, Sam Tiba og Panteros666, alle unike visjonærer fra ulike deler av den franske musikkscenen, kommer sammen utfordrer de hverandre med nye ideer og sammen blir de bedre. Sammen har de skapt Club Cheval, en plass der sjangre smelter sammen og blir til én.
 
Medlemmene møttes som studenter in Lille, nord i Frankrike og fant straks fellesskap i musikken og ønsket om å eksperimentere. De har alle prøvd seg med ulike soloprosjekter, men returnerer alltid til gruppa – hver gang med nye ideer.
 
Fra studio i Paris har de remixet artister som Rihanna, Underworld og Two Door Cinema Club, og gitt dem, den unike Club Cheval-energien. De setter pris på tidlige Timbaland produksjoner, akkurat som de setter pris på den energien til Soulwax, en gruppe som rev seg løs fra vante sjangerskiller for ti år siden, akkurat som Club Cheval gjør nå. Det er kanskje ikke så enkelt å sette fingeren på hva som gjør at Club Cheval funker så bra. Kanskje er det gruppedynamikken, hvordan alle spille på sine styrker. Panteros666 er best på perkusjon og rytme, Canblaster tar seg av melodiene, Myd er rå på sampling og Sam fokuserer på vokalproduksjonen.
 
Debutalbumet Discipline er fullt av R&B og old School-inspirasjon, men gis en moderne og unik twist.
 
«Først ville vi bare få folk til å danse, men det hele har utviklet seg til faktiske sanger. Vi er påvirket av elektronisk musikk og R&B. Vi har en pop-ting på gang. Det er musikk som er lett å forstå, men samtidig helt unik,» sier de selv.
 
 
Mer info: