21/04/2017 av Sarah Winona Sortland

Red Bull Music Academy annonserer Kingdom, Total Freedom & Club Cheval til Kastellnatt-programmet

Når de siste tonene ringer ut på Slottsfjellet er det ingen grunn til å avslutte kvelden. Med tre nye navn bekreftet til Kastellnatt-programmet sitt, er det klart at Red Bull Music Academy serverer en av de heftigste og mest allsidige klubb-opplevelsene i Norge denne sommeren. Etter at NMG/G-huset allerede er klare for å filleriste det gamle fabrikkbygget på andre siden av havnen på torsdagen, har vi nå gleden av å annonsere en B2B-kveld med Kingdom og Total Freedom på fredag, samt at de sjangerfrie, franske produsentene i Club Cheval skal lage fest helt til føttene rett og slett ikke klarer mer på lørdag. Her blir det hip hop, house, grime, french, r&b, dancehall og det meste man kan tenke seg av dansbar musikk i gamle, nedlagte fabrikklokaler. På tide å lage klubb på ekte. 

Kingdom:

Den LA-baserte produsenten, DJ-en og labelsjefen Kingdom (aka Ezra Rubin) har blitt særdeles innflytelsesrik med en solid diskografi og utgivelser fra eget label, Fade to Mind. Han begynte å få seg et navn via en serie mixtapes, og ved å blande grime, house og club med hip-hop og R&B, skapte han en en ny hybrid av livskraftig dance.

Kingdom slapp siden debuten Mind Reader, men det var etter samarbeidet med Londons Night Slugs at den sylskarpe produksjonen hans nådde massene.

Sjekk ut Pitchforks ‘Ten Essential Tracks’ fra Kingdom

Hør intervju da Kingdom gjestet Red Bull Radio i mars her.

Total Freedom:

Bak navnet Total Freedom befinner den ekstraordinære amerikanske DJ-en Ashland Mines seg. For tiden bor han i Paris, der han spiller inn produksjoner for labelet/crewet Fade To Mind. Samme label som man også finner blant annet Nguzunguzu og Fatima Al-Qadiri og Kastellnatt-aktuelle Kingdom

Total Freedom er kjent for sin eventyrlystene, konfronterende og lekende stil,  DJ-settene hans er kjent for å oppløse alt fra R&B, pop og rap med frådende noise og knivskarpe beats. Mines har siste årene gått fra å være en lokal kuriositet i Los Angeles til å bli et verdenskjent navn, noe som kanskje er litt bemerkelsesverdig med tanke på hvor kompromissløs og snål musikken hans til tider kan være.

Han har det siste tiåret laget religiøs stemning over hele verden; fra svette kjellere i Chicago, til techno-katedralen Berghain. Nå kommer han til Kastellnatthallen for å spille back to back sammen med label mate Kingdom.

Club Cheval:

Spør hvilken gruppe som helst og de vi si det samme; det er noe magisk som skjer når Club Cheval samles og lager musikk. Når Canblaster – Myd, Sam Tiba og Panteros666, alle unike visjonærer fra ulike deler av den franske musikkscenen, kommer sammen utfordrer de hverandre med nye ideer og sammen blir de bedre. Sammen har de skapt Club Cheval, en plass der sjangre smelter sammen og blir til én.

Det er kanskje ikke så enkelt å sette fingeren på hva som gjør at Club Cheval funker så bra. Kanskje er det gruppedynamikken, hvordan alle spille på sine styrker. Panteros666 er best på perkusjon og rytme, Canblaster tar seg av melodiene, Myd er rå på sampling og Sam fokuserer på vokalproduksjonen.

Canblaster deltok på Red Bull Music Academy i Madrid i 2011, og som Red Bull Music Academy-alumni, er det ekstra stas at han sammen med Club Cheval kommer til Kastellnatt for å få klubben til å koke. 

Foreløpig program for Red Bull Music Academy-scenen på Kastellnatt:

Torsdag 13. juli: NMG/G-kveld med A-Laget, Kamelen, Kjartan Lauritzen, Dårlig Vane, Jonas V, Niilas & Girson.

Fredag 14. juli: Total Freedom & Kingdom (B2B)

Lørdag 15. juli: Club Cheval – all night long