27/04/2017 av Sarah Winona Sortland

Tre nye navn til fjellet!

Det blir både tid til å danse og lytte oppmerksomt, når vi slipper tre vidt ulike artister til årets Slottsfjellprogram. Det Jack Garratt, Alma og Alex Cameron likevel har til felles, er at de er 100% seg selv, og at de byr på spennende og ektefølte liveopplevelser. Vi gleder oss til de tre får vise seg frem på fjellet, og mest sannsynlig vil få mange nye fans på kjøpet! 

Den britiske artisten og produsenten Jack Garratt har av The Guardian blitt omtalt som en eksperimentell James Blake, og blander elementer fra folk, elektronika og R&B i en minimalistisk, men sjelfull popmusikk. Allerede før han slapp albumdebuten «Phase», vant han den britiske kritikerprisen – som er et annet viktig kjærtegn for kommende suksess.

Det er mange grunner til å forelske seg i 20 år gamle Alma fra Finland: Rå stil, tøff attitude, innovative tekster, edgy refrenger og en stemme du ikke kommer til å glemme. Hun omtales som den nordiske motvekten til plastikkpopprinsesser. Hun er en skamløs låtskriver og har skarpe men sårbare tekster. Hun blander klassisk pop med rap-elementer, gammel soul og urbane beats. Debutsigelen «Karma» nådde over en million streams på kun en uke, og debutalbumet «Dye My Hair» har vært en kjempesuksess over hele Europa.

– 20-åringer opplever mye for første gang. Det er en periode med ekstreme følelser i begge ender av skalaen, sier hun selv. De intense følelsene skinner gjennom i alle låtene hennes, for ikke å snakke om liveopplevelsen. 

Australske Alex Cameron tok steget helt ut som singer-songwriter i 2013, og slapp sin solodebut «Jumping the Shark». Det gikk relativt ubemerket hen, helt til den amerikanske labelen Secretly Canadian relanserte i 2016. Endelig får Cameron oppmerksomheten han fortjener. 

På scenen spiller Cameron sin rolle til fulle, og med seg har han alltid sin businesspartner, saksofonist Roy Molloy. Bare vent til du opplever kjemien deres. Det blir et unikt show du ikke vil gå glipp av.