03/05/2017 av Sarah Winona Sortland

Flere unge, lovende og norske navn på plakaten!

Det blir både vakkert, hardt og voldsomt, når tre unge, lovende og norske navn dukker opp på fjellet i sommer. 

Kontrastene blir både vakre og interessante når kritikerroste dePresno blander lavmælte elektronisk lydbilder med en fantastisk stemmeprakt. Langt hardere blir det når rockerne i Ondt Blod og tromsøværingene i LÜT drar frem instrumentene sine. De har begge har etablert seg som hardtslående og energiske liveband de siste årene, og det kommer garantert til å riste litt ekstra på fjellet når de entrer scenen. Sammen utgjør de en pakke av unge, lovende norske artister vi gleder oss til å bli bedre kjent med. 

Kjøp billetter til Slottsfjell 2017 her. 

dePresno har blitt omtalt som en av de mest spennende nykommerne etter at han slapp sin første singel Forever i mai 2015. Siden den gang har han gitt ut flere singler som har fått radiolistinger i Norge og blitt spilt på BBC Radio 1.

Debut EPen Forever ble sluppet 14.oktober 2016, og singelen Hide and seek har generert over 1.5 millioner avspillinger på Spotify. I 2016 holdt han noen minneverdige konserter på by:Larm, Eurosonic, The Great Escape og han var på Europaturné med AURORA og Bear’s Den. Den siste singelen See You Soon ble sluppet fredag 13.januar og var Ukas låt på P3 og streamet over 1.000.000 ganger på Spotify.

Kirkenes-bandet Ondt Blod kom nærmest ut av intet og dundret inn på den norske rockescenen i 2013. Med breial hardcore, varme refrenger og iskald råskap har bandet oppnådd både radiolisting og et rykte som sceneknusere i undergrunns-Norge. Med konserter på blant annet Slottsfjell, Øya og en turné i Nord-Norge sammen med Kvelertak, har Ondt Blod de siste årene vist seg som et bunnsolid liveband også. Allsang, crowdsurfing og blåmerker er alle vanlige bestanddeler i det ekstatiske kaoset som utgjør bandets konserter.

Urørtfinalistene LÜT er et rockeband fra Tromsø som på kort tid har etablert seg som et av Norges mest spennende band. De har utviklet et unikt, tight og energiske liveshow, som preges av et hardtslående lydbilde, store gitarer, melodiøse låter og en generell ”tøff-i-trynet”-holdning. Singelen «Du Vet Ingenting» var listet 22 uker i strekk på P3, og var på topp den syvende mest spilte låta på kanalen. Den nye singelen «BoyToy» følger opp singelsuksessen og LÜT er klar for en fullpakket festivalsommer 2017 og debutplate til høsten.
dePresno og LÜT spiller på Slottsfjell onsdag 12. juli, mens Ondt Blod blir å se på Kastellscenen torsdag 13. juli.