10/05/2017 av Sarah Winona Sortland

Nye Vestlandshåp inntar fjellet!

Vi har fortsatt ikke kommet oss etter at både Kjartan Lauritzen og Hester V75  spilte fletta av P3 Scenen under fjorårets festival. Så hva passet vel da bedre enn å invitere dem tilbake til fjellet! Vi er glade for å fortelle at både Kjartan Lauritzen og Hester V75 returnerer til Slottsfjell i år. Det er unødvendig å poengtere at vi forventer kjappe rim, tung bass og ekstrem stemning på scenen fra begge Vestlandshåpene!

Straight outta Sognefjorden kommer den unge rapperen Kjartan Lauritzen. Karrieren har skutt turbofart med singler som “Havanna” og oppfølgeren, monsterhiten «Fredag». Sistnevnte ble listet på NRK P3 og ble inkludert i den første episoden av SKAMs tredje sesong. Han har tidligere gitt ut EP-ene «Mestertyv» og «Under Skyen», og slipper snart sin første offisielle utgivelse.

Han flyttet til Bergen i 2013, ble booket til sin første konsert av gjengen bak Hester V75 og ble med i det fremadstormende kollektivet Vibbefanger like etter. Kjartan er kjent for hyperenergiske live-shows med sin bror bak spakene, og faste makker Adeo546 som hypeman. 

Med en helt særegen sound og knallsterke liveshow, har Hester V75 blitt en av de mest lovende navnene i det norske raplandskapet. De fikk fire femmere for konserten sin under by:Larm i fjor, og ble omtalt som en av festivalens høydepunkter. Våren 2016 slapp de sin første offisielle utgivelse “115 drømmer”, som fikk terningkast fem i bl.a. Bergens Tidende og Natt&Dag.

Kjartan Lauritzen spiller torsdag 13. juli og Hester V75 spiller fredag 14. juli.