11/05/2017 av Sarah Winona Sortland

Mer metall og post-punk på programmet!

Det blir både mørkt, apokalyptisk og dystopisk når rockerne i Apocalyptica og INVSN kommer til Slottsfjell i sommer. Er du Metallica-fan vil du ikke gå glipp av finnene i Apocalyptica, som har gjort karriere ut av å tolke det kjente metall-bandet med sine fire celloer. Du vil heller ikke gå slipp av INVSN, som kommer rett ut av Sveriges kanskje beste punkeby; Umeå – for å banke liv i Slottsfjellpublikummet! 

Apocalyptica Plays Metallica by Four Cellos

10. mai 1996 slapp det finske symfoniske metal/rockbandet Apocalyptica det legendariske debutalbumet, «Plays Metallica by Four Cellos». Bandets cello-drevne rock sto for en endring i det heavy-musikalske landskapet. Apocalyptica skapte en helt egen sjanger og dannet med det grunnlaget for en lang karriere, som så langt har resultert i millioner av solgte album og konserter verden over. For å feire at det var 20 år siden debutalbumet kom ut, slapp gruppa i fjor en remastret utgave med tre bonusspor. 

Nord-Svenske INVSN  har spilt i band hver for seg siden lenge før de traff hverandre. Bandet består av fem venner som opererer i et post-punk/dystopisk pop-landskap. Gjengen kommer fra de mest isolerte delene av Sverige. Fra et bredt spekter av svenske band; Sara Almgren fra Masshysteri, Christina Karlsson fra Tiger Forest Cat, Anders Stenberg fra Deportees, André Sandström fra DS-13 og Dennis Lyzxén, som begynte i legendariske, mytologiske Refused. Ikke mange har tatt like godt vare på arven fra den legendariske hardcore-scenen i Umeå som INVSN

Både Apocalyptica og INVSN spiller på Slottsfjell onsdag 12. juli.