Ikke født med ski på bena, men med musikk i blodet. Tilla Margrethe Gaasø, bedre kjent som Tilla, er en 19 år gammel vokalist, produsent, låtskriver og DJ fra Tønsberg. Gaasø fikk tidlig interesse for musikk og begynte å spille piano da hun var 6 år. Dette skulle vise seg å forme henne i årene fremover. Oppvokst med brødre som gjorde dypdykk i gammel musikk, har “hvit” prog-rock, afrobeat, hip hop og r’n’b vært noen av sjangrene hun har lyttet til opp igjennom barndommen. Som 14-åring begynte hun å synge og jazz fikk en stor innvirkning på det musikalske utrykket. 

Det var i 2015 at Gaasø begynte å produsere eget materiale da hun gikk på komposisjon/ jazz-linjen ved Toneheim Folkehøgskole. Inspirert av blant annet Stevie Wonder, Flying Lotus, Q-Tip og Thunder Cat beskriver hun sin egen stil som en blanding av varm lo-fi jazz med et tydelig preg av soul og funk. Utrykket er organisk, varmt og energisk på en og samme tid. 

Mot slutten av 2016 flyttet Gaasø til Oslo og fikk raskt kontakt med musikkmiljøet i hovedstaden. Med låtene Falling og Material King ble hun anbefalt av Urørt-redaksjonen. I februar 2017 hadde hun sin debut i Kulturkirken Jacob under Metamorfose av Kulturbevegelsen og i mai opptrådte hun på HvaSkjer. 

Med base på Tanken i Sandvika jobber det unge multitalentet med debut-utgivelse som slippes høsten 2017. 

Mer info: